Online wat is dat nu eigenlijk?

Hans Koppens | Halenson | Computerhulp | Deurne

Software (SaaS)

SaaS picture

Hierbij maakt u gebruik van software die u niet zelf in huis hebt, maar op een server staat van een leverancier. Denk hierbij aan Exact On Line. Het programma staat "in de cloud" en de gegevens kunnen in huis (lokaal) staan. Vaak gaat dit op basis van een abonnement. Dit wordt ook wel SaaS (Software As A Service) genoemd.

On Premise

Uitleg on-premise plaatje

Je maakt gebruik van software die je koopt én op een eigen computer of server gebruikt. (computer voor één gebruiker een server voor meerder gebruikers gelijktijdig). De gegevens die de software maakt zet je echter in on-line ofwel in de "cloud". Hiermee kun je bij je data vanaf meerdere plekken buiten je vestiging waar je de software hebt draaien. Er zijn licentie modellen waarbij de software ook thuis mag installeren en daarmee kun je dus "thuiswerken".

Website ja/nee?

Tegenwoordig is het ondenkbaar dat een bedrijf (groot/klein) geen website heeft. Je "moet" er één hebben is het credo. Maar eigenlijk moet je je afvragen, heb ik er één nodig voor mijn doelgroep, wat moet de website zijn/kunnen en ook, kan ik een eventuele site bijhouden bij de veranderingen in mijn bedrijf en andere vlakken.

Hier kan HaLenson, niet alleen een advies over geven, maar ook daadwerkelijk een actieve rol in spelen. Van ontwerp, graphics, foto's en meer kunnen wij u van dienst zijn. Ook het maken van teksten behoort tot ons diensten pakket.

webdesign

Hybride data

hybridedata
Hybride is een vorm van gemengd gebruik van on-line en off-line. Je maakt gebruik van een boekhoud pakket wat lokaal op je pc staat en de data bij je leverancier (in de cloud) en gelijktijdig gebruik je Microsoft Office lokaal én de data (MsWord documenten) óók lokaal, maar die met Onedrive (op de achtergrond) naar Internet worden gekopieerd (als backup)
Aanpassen

Google Analytics

Google Analytics is een service die op onze website wordt gebruikt en die verkeer bijhoudt, rapporteert en meet hoe gebruikers omgaan met onze website-inhoud om deze te verbeteren en betere diensten te bieden.

Facebook

Op onze website kunt u de inhoud ervan leuk vinden of delen op het sociale netwerk van Facebook. Door het te activeren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter

Op onze website worden geïntegreerde tweets en deelservices van Twitter gebruikt. Door deze te accepteren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/twitter-cookies